Sympathiek & slim ondernemen

(en dat het vooral leuk blijft…)

Voor wie?

Als zelfstandig coach, trainer of adviseur ben je zelf het belangrijkste instrument in je bedrijf. Sterker nog, jij bént je bedrijf. Je concept en je dienstverlening draaien om jou. Dat betekent dus ook dat je jezélf moet verkopen. En da’s nou net niet je grootste hobby.

Je bent veelzijdig. Daarom vind je ondernemen ook zo fijn. Je kunt al je talenten kwijt en geen dag is hetzelfde. Je wilt niet in een hokje, maar je wilt wél herkenbaar zijn voor je doelgroep. Jezelf positioneren, jezelf verkopen en werken op een manier die bij jou past.

Je beslist alles zelf. Heerlijk. Dat is één van de redenen dat je voor jezelf begonnen bent. De keerzijde ken je ook. Alles moet uit jou komen. Wanneer jij niets onderneemt gebeurt er ook niets. Je bent een doener en een doorzetter. Positief en ambitieus.

Maar soms slaat de twijfel toe…

Maak ik wel de juiste keuzes?

Doe ik nou datgene waar ik echt blij van word?

Trek ik wel genoeg klanten aan?

Wil ik online of offline werken? Of allebei?

Wil ik 1-op-1 of juist met groepen aan de slag? Of allebei?

Hoe til ik de boel naar the next level?

Tijd voor een pas op de plaats. Even stilstaan en de tijd nemen om te kijken wat werkt voor jou. En het lef hebben om nieuwe spannende keuzes te maken en je eigen weg te volgen. Ook al druist dat in tegen wat iedereen lijkt te doen.

Je wilt sympathiek & slim ondernemen. Sympathiek omdat je de wereld een beetje mooier wilt maken en eerlijk zaken wilt doen. Daarbij slim gebruik makend van bewezen marketingprincipes en succesvolle verkoopstrategieën. En last but not least… je wilt vooral plezier hebben!

Gratis e-book: Kiezen is winnen

e-book Kiezen is Winnen (The Inspiration Factory)

Janet van Dijk

Al tijdens ons eerste gesprek heb ik een mooie niche gevonden, dat had ik totaal niet verwacht. De begeleiding van Nicolette was heel professioneel en betrokken. Ze is deskundig en leuk! Nicolette denkt echt met je mee, stelt scherpe vragen, houd je op een prettige manier bij de les en ze is inhoudelijk sterk. Ik heb best snel besloten om een traject bij haar te doen, maar heb daar geen moment spijt van gehad.

Er ligt nu een plan voor deze doelgroep, er is een website en ik heb een gratis weggever. Daarnaast is het me gelukt om meer te focussen op mijn coachingsbedrijf en om beter te plannen. Er is ook in mijn hoofd een knop omgegaan, waardoor mijn weerstand tegen het ondernemerschap is verdwenen.

Janet van Dijk – www.55up.nl

 

Nynke Rinzema

Wat ik lastig vind in het runnen van mijn bedrijf, is op een natuurlijke manier zichtbaar worden met mijn dienst en daardoor meer klanten aantrekken. Nicolette verraste me meteen in ons eerste gesprek door haar andere manier van kijken naar marketing en sales. Geen voorbedacht stappenplan of ‘de snelste weg naar een grote omzet’ maar mij thuis laten voelen in mijn eigen manier van in bedrijf zijn en omzet behalen, stap voor stap. Dat doet ze vanuit een ruime werkervaring en vanuit een sterke intuïtie. Meerdere keren gaf ze me rake feedback, die ik exact op dat moment nodig had om door te kunnen. Nicolette heeft ook nog eens heel veel humor en zit vol goede ideeën over hoe iets aan te pakken waar je tegenop ziet. Ik ben nu echt op de goede weg om meer klanten aan te trekken.

Nynke Rinzema – www.soultouching.nu

 

Hanneke Wessel

Nu ik mijn plannen met Nicolette heb besproken, duizelt het niet meer maar stroomt het. Ze houdt me scherp, leert me hoe ik mezelf moet verkopen en dat geeft me een boost aan zelfvertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat inzichten en de kennis die Nicolette heeft over het maken van je businessplan en het verkopen ervan echt z’n vruchten gaan afwerpen. En dat ik mijn flow en energie met nog meer Magic Mama’s mag delen.

Hanneke Wessel – www.makeroomformagic.nl

Ronald Dijk

Toen ik startte met mijn bedrijf wist ik globaal wat ik voor ogen had. Maar ik had ook nog een heleboel vragen. Kies ik voor een grotere doelgroep of een specifieke niche? Waar begin ik in mijn zoektocht naar leuke klanten? Waar moet ik als ondernemer allemaal op letten? Nicolette heeft me met het coachtraject op het juiste spoor gezet. Ik heb haar begeleiding als heel positief ervaren: enthousiast, empathisch, stimulerend tot actie en overduidelijk verstand van zaken. De werkmap met alle nuttige info lees ik nog geregeld. Inmiddels heb ik glashelder wat m’n doelgroep is, ben ik me bewuster van m’n kwaliteiten en voel ik veel meer vertrouwen dat ik de juiste route volg om m’n droom met De Gelukkige Jurist te realiseren. Daar ben ik Nicolette echt dankbaar voor.

Ronald Dijk – www.degelukkigejurist.nl

Dorine van Bree

Na in het zelfstandig ondernemerschap gerold te zijn en de eerste jaren gevuld te hebben met klussen die op mijn pad kwamen, werd het hoog tijd om mijn bedrijf serieus op te gaan bouwen. Aangezien ik van marketing en commercieel denken weinig kaas had gegeten, lukte dat niet vanzelf. Ik had inmiddels wel begrepen dat ik moest focussen, bloggen, een weggever maken en een nieuwsbrief versturen maar het kwam maar niet van de grond en ik zag er ook erg tegenop.

Bij Nicolette leerde ik veel meer mogelijkheden te zien.  En door de dingen waar ik tegenop zag gewoon één voor één aan te pakken, kwam ik steeds verder. Zonder Nicolette’s coaching was ik zeker nog niet zo ver geweest en had ik er waarschijnlijk nog tegenaan zitten hikken. Ik ben dus heel blij dat ik in haar begeleiding geïnvesteerd heb. Het was het absoluut waard. Nicolette, bedankt voor je goede feedback, praktische tips, stimulerende gesprekken en support!

Dorine van Bree – www.dewerkcoach.nu

Stephanie van Workum

Als coach weet ik veel van mijn vak. ‘Mezelf verkopen’ bleef ik lastig vinden. Ik wist dat ik onvoldoende focus had en mezelf onvoldoende profileerde. Ik wist het allemaal. In mijn eentje kreeg ik het maar niet voor elkaar om daar verandering in aan te brengen. Bij Nicolette was die focus er binnen 1 dag. Ik ontwikkelde het coachprogramma: “Stap uit de piekerfabriek” en als gratis sessie “de Piekeranalyse”. Daarmee had ik ineens iets concreets dat ik kon verkopen. Mijn klantenkring groeide en groeit nog steeds. Nicolette heeft me geweldig geholpen. Met haar vakbekwaamheid en scherpte. Daarnaast ook met heel praktische adviezen en tips. Om kansen te zien. Om ondernemender te worden. En mijn successen te vieren. Super bedankt Nicolette!

Stephanie van Workum – www.act-coach.nl

Tineke Bloemen

Tienduizenden euro’s en al mijn tijd investeerde ik in mijn vakbekwaamheid als coach. Opleiding, training, coaching, supervisie, intervisie. Dat was boeiend, leerzaam en inspirerend. Keerzijde: ik werkte me drie slagen in de rondte en de verhouding inzet/omzet was zoek. Door de begeleiding van Nicolette heb ik durven kiezen. Nu doe ik wat ik het liefste doe én neem de beslissingen die nodig zijn om mijn bedrijf te laten groeien. Over Nicolettes bijdrage aan dit proces kan ik duidelijk zijn: zonder haar was me dit alles never, ever, ooit gelukt. Ik ben gegroeid als coach en als mens tijdens dit waardevolle traject. Ik kan alleen maar zeggen: Nicolette, dankjewel voor je onmisbare expertise, je warme, persoonlijke en bemoedigende benadering en je geweldige coaching!

Tineke Bloemen – www.tinekebloemen.nl

Merlijn Kooyker

Nicolette is toegankelijk en zeer betrokken in haar begeleiding. Ze is gedurende het VIP-traject dat ik bij haar volgde naast mij komen staan met precies dat wat ik nodig had. Ik voelde me gesterkt door haar enthousiasme en vertrouwen. Haar aanpak, werkmateriaal en concrete adviezen gaven me daarnaast de structuur die ik nodig had om door te zetten. Daardoor staat er nu een stevige basis voor mijn bedrijf en heb ik een duidelijk beeld van mijn vervolgstappen. Enorm bedankt Nicolette!

 Merlijn Kooyker – www.burodeliefde.nl