Luister niet naar mij!

Luister niet naar mij!

 

Ik ben ontzettend blij dat je mijn blog leest. Ik deel namelijk graag mijn tips en ervaringen met je en hoop dat je er werkelijk iets aan hebt.

Toch vind ik het langzamerhand tijd worden voor een belangrijke waarschuwing.

Ik begin een beetje allergisch te worden voor de eenheidsworsterij die ik zie ontstaan. Veel zelfstandige coaches en adviseurs volgen klakkeloos de tips op van businesscoaches die allemaal het recept denken te hebben voor succes.

Begrijp me goed, ik hoor daar zelf ook bij. Het is zeker niet mijn bedoeling om andere businesscoaches zwart te maken. We doen er allemaal aan mee.

Door alles wat je tegenwoordig dagelijks gratis kunt consumeren aan blogs, nieuwsbrieven, webinars, e-books, online trainingen etc. etc… kun je behoorlijk van je padje af raken.

Je moet van alles doen en laten (ook van mij ha, ha, ha…) om een winstgevende business te creëren (waarbij klanten allemaal vanzelf op je afkomen en je tonnen kunt verdienen terwijl je op het strand van Hawaii ligt).

Ik zeg… wakey, wakey!!

Natuurlijk mag (of misschien wel moet) je blijven leren van anderen en je volop laten inspireren. Zolang je maar beseft dat er slechts één succesrecept bestaat. Jouw eigen recept!

Daar ligt een grote uitdaging. Ook voor mij. Om het evenwicht te vinden tussen weten wat werkt, volgens bestaande en bewezen principes over marketing en commercie, en daar je persoonlijke invulling aan te geven. Tussen luisteren naar je klanten en toch lekker eigenwijs je eigen ding doen.

Alleen in die balans heb je grote kans van slagen.

Hoe denk jij over die eenheidsworsterij? Ik ben benieuwd!

Nicolette Heinsbroek – Businesscoach

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *