Whaaa… ik kon mijn WHY niet vinden

Whaaa… ik kon mijn WHY niet vinden

Als een brave leerling ging ik van start…

Hoe het heurt. Uit het boekje.

Een nieuwe website, een nieuw concept, een nieuwe positionering.

Het begint allemaal met helderheid over je WHY.

Simon roept het. Iedereen roept het. Je moet beginnen met je waarom.

Ik staar naar een nagenoeg leeg beeldscherm.

Met één vraag:

Waarom doe ik wat ik nu doe?

Er komt niets.

Ik lees ergens dat het helpt om te beginnen met het verzamelen van betekenisvolle gebeurtenissen in je leven.

Dat lijkt aardig te lukken.

Behoorlijk wat meegemaakt, echt wel.

Het wordt een flinke waslijst aan herinneringen.

De zoektocht naar “het waarom” in mijn levensverhaal heeft echter een totaal averechts effect op mijn gemoedstoestand.

Wat stelt mijn verhaal nou eigenlijk voor?

Waar is die rode draad?

Waar heb ik mij bij mijn keuzes door laten leiden?

En hoe kan ik dit nu koppelen aan mijn werk als business coach?

Mijn CV zwabbert alle kanten op.

Het lijkt van toevalligheden aan elkaar te hangen.

Geen lijn in te ontdekken.

Ik laat het een paar dagen sudderen.

Dan ineens valt mijn oog op de vraag waar ik mee begon:

Waarom doe ik wat ik nu doe?

Alsof er een logische verklaring voor moet zijn. Alsof er precies een verhaal achter moet zitten dat helemaal klopt en waarmee ik mezelf prachtig kan presenteren. Er zit iets van moeten achter. Iets moeten vinden. Die rode draad. En blijkbaar werkt dat niet voor mij.

Ik vind het gewoon fijn om steeds weer nieuwe dingen te doen. Het leven te zien als een groot avontuur. Een experiment. Steeds weer te leren, te ontdekken en te ontwikkelen.

Gelukkig kwam ik precies op het juiste moment het boek The Renaissance Soul tegen van Margaret Lobenstine. Van de pay-off werd ik acuut blij: Life Design for People with Too Many Passions to Pick Just One

Vooral de erkenning die in het begin van het boek uitgaat voor generalisten zoals ik. Dat ik niet gek ben. Maar dat ik gewoon behoor tot de soort die nou eenmaal veel kan, veel leuk vindt, zich niet wil laten beperken door maar 1 ding te doen, geen ultieme passie heeft, plezier hoog in het vaandel heeft staan, het leven als een grote ontdekkingstocht ziet, het lastig vindt om keuzes te maken en het liefst alle opties wil open houden.

Ooit tekende ik mijn veelzijdigheid (bij een oefening tijdens mijn coachopleiding) als een diamant. En ik lees net dat een briljant maar liefst 56 facetten heeft ha ha ha…

Uiteraard weet ik dat keuzes maken, focus aanbrengen, een sterke positionering kiezen belangrijk zijn om succes te hebben als ondernemer. Ik heb er nota bene een e-book over geschreven met als titel Kiezen is winnen, omdat ik proefondervindelijk heb ontdekt dat kiezen het stukken makkelijker maakte om mezelf als coach te profileren en de leukste klanten te krijgen. Dat wil jij natuurlijk ook. Ik help je er graag mee.

Je kunt het e-book Kiezen is Winnen hier rechts (op je mobiel hieronder) gratis aanvragen.

Slotconclusie van de zoektocht naar mijn WHY is dat ik nog steeds niet weet waarom ik doe wat ik nu doe.

Geen diepgaande verklaring.

Geen hartstochtelijke missie.

So be it.

Wat ik wel weet, is dat ik steeds ongelofelijk veel plezier heb in mijn werk. Een blije rode draad, dat dan weer wel.

Wil jij dat ook?

Gewoon meer plezier in je business?

Met of zonder WHY?

Wil je er een keertje over sparren?

Dat kan.

Vraag een gratis Business Energizer aan.

Wie weet spreken we elkaar binnenkort!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *